Nude makeup on the set

makeup My own daily makeup usually consists of a BB-cream and black mascara and if I am feeling wild, some lip gloss. The black eyeliner and fake eyelashes are part of my look when I am doing something else than just going to the grocery store or school. However, last week in the set of Sport Girl 2016, makeup artist Mariela Sarkima used me as a model for a nude makeup tutorial. As the episode airs today from the TV here in Finland, I decided to share some of the products that she used in my blog.

Oma päivittäinen meikkini koostuu lähinnä BB-voiteesta ja mustasta ripsarista ja toisinaan huulikiillosta jos olen oikein villillä tuulella. Tosin, jos olen tekemässä elämälläni jotain jännittävämpää kuin kauppareissua tai koulun luennoilla istumista niin silloin musta eyeliner ja tekoripset astuvat kuvaan. Viime viikon Sport Girl 2016 -kuvauksissa meikkitaiteilija Mariela Sarkima teki minulle nude meikin, joka esitellään tämän päiväisessä jaksossa (Livilä 20.30). Päätin jakaa hieman yksityiskohtia itse tuotteista blogissani.

nomakeup makeupToo Faced The Secret to No Makeup Makeup Fresh and Flawless Face Palette, 0.65 Ounce

The one palette that Mariela was especially excited about was the No Makeup Makeup palette by Too Faced. The palette includes everything you need for the flawless look that is natural while still covering the unwanted blemishes. The palette comes with a mild bronzer, blushes, concealer, luminizer and a brightener.

Mariela hehkutti Too Facedin No Makeup Makeup -palettia erityisesti nude meikin luomisessa. Paletissa on kaikki mitä tarvitsen virheettömän lookin luomiseen, joka silti peittää ihon virheitä. Paletista löytyy mieto aurinkopuuteri, kaksi poskipunaa, peitevoide, kuultovoide ja korostusväri (brightener suomeksi?).

chanel powderChanel Soleil Tan De Chanel Bronzing Makeup Base 30g/1oz

One product that interested me the most was the Soleil Tan De Chanel which is a creamy gel bronzer. It looked and felt really natural on my pale skin. And I find it always a little challenging to find a bronzer that actually goes with my face that is extremely pale. Mariela also said that this a product that she has been using for a long time and it is one of her favorites.

Yksi tuote, joka herätti oman mielenkiintoni oli Soleil Tan De Chanel voidemainen geeli aurinkopuuteri. Se tuntui ja näytti hyvin luonnolliselta kalpealla ihollani ja myös levittyi todella kepeästi. Koen itse aina hankalaksi aurinkopuuterin käytön sillä tuntuu, että sävyt ovat aina liian tummia. Mariela myös kehui tuotetta ja sanoi sen löytyneen työkalupakistaan jo pitkään.

yslYves Saint Laurent Top Secrets Instant Moisture Glow 40ml

But before any of the makeup was applied on my face, Mariela used Yves Saint Laurent's Instant Moisture Glow primer on my face. Originally I only had a simple moisturizer on my face as a base. The primer gave my face an invisible glow that looked really good in itself and didn't need much foundation on top of it. As amazing as the product felt and looked I probably won't be purchasing it myself as it has dimethicone and I'm trying to avoid that.

Mutta ennenkuin mitään meikkiä lisättiin kasvoilleni, käytti Mariela Yves Saint Laurentin Instant Moisture Glow primeria. Alunperin kasvoillani oli vain kosteusvoide pohjana. Primer sai aikaan näkymättömän hehkun, kuten nimikin jo lupaa ja tämän jälkeen kasvot eivät paljoa vaatineet enää peitevoidetta. Niin upealta kuin tämä tuote vaikuttaaki niin en usko, että itse tulen sitä ostamaan sillä pyrin välttämään silikoonia kosmetiikkaostoksissani.

lipsDior Addict Lip Glow Color Reviver Balm - Coral No. 004

One more interesting product was Dior's Lip Glow Color Reviver. The lip balm responds to the color chemistry of your own lips (the pH-value) and enhances your natural lip color creating a different shade for all of us.

Vielä yksi mielenkiintoinen tuote, jota en aikaisemmin ollut kokeillut, oli Diorin Lip Glow Color Reviver. Huulikiilto/rasva, joka reagoi huultesi oman pH-arvon kanssa ja sen antama sävy muodostuu sen pohjalta.

IMG_3468

And this is the final look. Definitely nude and natural.

Ja tässä itse look. Nude ja naturelli. (Kiva Mimosa photobombaa taustalla haha) Varsinainen jakso siis tänään Livillä 20.30 !