How yoga changed my life and the quality of it

yogaincali

Miten jooga vaikuttaa elämässäni? How does yoga affect my life?

Aivan pian tulee 3 vuotta siitä kun päätin palata joogan pariin ja tehdä siitä osan jokaista päivääni. Aloitin joogan alunperin 13-vuotiaana ja jaksoin tehdä sitä pari vuotta. Minulla ei ollut silloin vielä joogamattoa vaan ihan perus lattiamatto kelpasi. Vasta kun taas palasin joogan pariin 21-vuotiaana niin parin kuukauden päästä sijoitin ensimmäiseen joogamattooni. Siihenkin oikeastaan siksi koska työpaikalleni tuli joogaopettaja pitämään meille tunnin ja koska joogamatot eivät kuuluneet silloisen työni perustarvikkeisiin niin toivottiin, että osallistujat toisivat omat.

Soon it will be 3 years since I decided to start doing yoga on daily basis. First of all, I started yoga when I was 13-years old and continued it for couple of years. Back then I did now have a yoga mat even, just the carpet in my room. And when I got back to yoga as a 21-year old, it took me couple of months before I bought my first yoga mat. That actually happend because a yoga teacher was visiting my work place and was giving a yoga lesson. Since yoga mats are not what you usually find in an office, we were asked to bring our own. So I went to buy one finally.

En muista mikä motivoi teininä minua tekemään joogaa, koska olin vain sattumalta törmännyt siihen kaupan DVD alelaarissa, josta yleensä etsiskelin leffoja, mutta sinä yhtenä kertana mukaan tarttuikin aloittelijan jooga DVD. Silloin instagram ei vielä ollut läsnä tai muukaan some, missä olisi voinut törmätä toistaan upeampiin joogakuviin.

I don't remember what motivated me as a teenager to start doing yoga. For some reason a beginner yoga DVD sparked my interest when I was browsing "For Sale" basket of DVDs, where I usually went to look for new movies to watch. Instagram wasn't there back then to motivate you and let you stumble across beautiful and inspirational yoga posts.

rinkaessel yoga gokumhasana

Vasta nyt aikuisena sisäistin miten joogasta tuli hyvä olo. Miten se auttoi sydänsuruihin, tekemään parempia päätöksiä ja ennenkaikkea pysähtymään. Heti jos minulle tulee pidempiä taukoja harjoittelusta tunnen oloni vaa'aksi, joka on epätasapainossa. Välillä minullekkin on vaikeaa tehdä se jokapäiväinen joogasessio, mutta olen antanut itselleni luvan, että se voi olla vain 5-minuuttia, jos tarpeen, mutta hienoa jos saan venytettyä sen tuntiin. Jooga on opettanut minua antamaan itselleni anteeksi ja vähentämään ylisuoritusta.

Onko jooga ollut osana sinun elämääsi? Jos kyllä niin miten se saa sinut tuntemaan? Jos ei, niin nyt on loistava mahdollisuus voittaa nettijoogastudio Yogaian palvelu vuodeksi ja Vitamin Well -treenimehut. Sekä 300euron lahjakortti Zalandolle. Voita joogapaketti tsekkaamalla kilpailu Zalandon sivuilta. Osallistumisaikaa on 31.10.16 asti ja ei haittaa vaikka olisit jo kokeneempikin joogaaja tai vasta-alkaja.

Only now as an adult I have understood why yoga makes me feel so good. And how it has helped a broken heart, making better decisions and more than anything, to pause. As soon as I have longer periods when I don't do yoga at all I can tell that I'm feeling like an unbalanced scale. Yes, even for me it is sometimes hard to get on that mat and just do it. But I let myself do just 5-minutes, if I can't bring myself to do an 1-hour. Yoga has taught me to forgive myself.

rinka essel armbalance

Haluankin nyt listata 5 asiaa, miten jooga vaikuttaa elämässäni ja on muuttanut sitä.

So here is my list of 5 things, how yoga has changed my life.

1. Pystyn hidastamaan

Ystäväni mainitsevat usein, että puhun liian nopeasti. Tai oikeastaan uudet ihmiset. Mieleni liikkuu 100km tuntivauhdilla, mikä on tietysti OK ja ihan hauskaa, mutta entä jos mieli liikkuu vastaava vauhtia myös negatiivisissa tuntemuksissa? Jooga on auttanut minua löytämään balanssin tämän kaiken väliltä. Ylisuorittamisen tarve on vähentynyt ja pystyn pysäyttämään ajatukseni myös ennen kuin vaivun liian suureen itseinhoon. Niitäkin päiviä kun meillä kaikilla on.

1. Slow down

My friends tell me that I speak too fast. My mind goes withín the speed of 100 miles and hour, which is OK and creative too. But what about the opposite when you feel negative thoughts doing the same? Yoga has helped me to find the balance. There is less of a need to over-achieve. 

2. Meditaatio

Meditoin edelleen aivan liian vähän, mutta pyrin lisäämään sitä koko ajan. Meditointi mahdollistaa ajatusten hallinnan aivan uudella tavalla ja omaan ajatteluun perehtymisen.

2. Meditation

I admit I do this way too little, but I aim to do it more. Meditation makes it possible to control your thoughts and understand them.

3. Pelko pois, kaikki on mahdollista

Haastavimpien jooga-asentojen opettelu on verrattavissa itse elämään. Jos minua ahdistaa tai pelottaa, en tee jotain. Jos pelkään, että kaadun niin jätän asian sikseen. Lukuinen kaatuilu päällä- ja käsilläseisonta asennoissa on kuitenkin opettanut, että aina voi nousta ylös. Tämän voi myös heijastaa muuhun elämään.

3. Fear not, everything is possible

Whenever a yoga pose feels challenging, you can relate it to your own life too. If I feel anxious or scared, I won't do something. If I fear that I will fall over in a headstand I won't probably even practice. Falling down countless times when doing hand- or headstands have taught me that I can always get up. You can mirror this in your daily life challenges too.

4. Terveys

Joogan tuoma hyväolo näkyy myös ruokavalinnoissa. On helpompaa valita terveellisempiä vaihtoehtoja kun kehossa on jo valmiiksi hyvä olla ja haluat pitää siitä kiinni. Keho myös tarvitsee liikuntaa pitääkseen itsensä terveenä ja lymfanestekierron aktiivisena. Toiselta nimeltään siis imusuonisto on imusolmukkeiden ja imusuonten muodostama elinjärjestelmä. Imusuonisto palauttaa verisuonista tihkuvan nesteen ja suolistosta imeytyvän rasvan verenkiertoon.

4. Health

The good feeling that yoga gives you, also has made me want to do better choices with my eating habits. When my body already feels good, why would I want to ruin that feeling? The body also needs exercise to keep itself healthy and to have a good lymphatic flow. It is a vital part of the immune system, comprising a network of lymphatic vessels that carry a clear fluid called lymph directionally towards the heart.

dancers pose in paris

5. Olen OK

Itsetuntemuksen myötä myös itsetuntoni on parantunut ja olen huomannut, että positiivisten ajatusten kautta kaikki onkin ihan hyvin. Olen tarpeeksi.

5. I'm OK

Building a better knowledge of the self has made my confidence better, and I have noticed through the positive thoughts that everything is fine. I'm enough.