Hello 2017 but first Goodbye 2016

Here's my pastel look I was wearing when strolling around South Kensington, London. And I'm barely been able realize that it is a New Year, yet my calendar is getting full of new opportunities and plans. London's Fashion week next month is one of them! Maybe this time I will have the chance to go try the freakshakes too. (Check my previous post about being vegan tourist in London if you missed it!)

Tässä pastellinen lookkini Lontoon South Kensingtonista. Hädin tuskin olen vielä ehtinyt tajuta, että vuosi on vaihtunut vaikka kalenteri on alkanut taas hitaan joulun jälkeen täyttyä ties mistä aktiviteeteista. Esimerkiksi Lontooseen palaan jo ensi kuussa Fashion Weekiä varten. Ehkä tällä kertaa pääsen maistamaan vegaanisia freakshakeja (Tsekkaa merkintäni vegaanina olosta Lontoossa jos missasit sen!)

Shirt: H&M Dress: Missguided Accessories: New Look Shoes: New Look

So, Hello 2017.

I didn't make any specific goals or resolutions for this year. I'll just try to keep on growing as a person and committing more to the moment. Okay I did sign up for Swedish classes, so I guess that is my goal to get better in that language this year. 2016 was not necessarily bad but it was very confusing. Even though I did get bachelors degree, made the huge decision to become vegan, learned to drive a car, traveled to new destinations and had plenty of new experiences. I also had distanced myself from people and ideas that had turned toxic, but it took me until the end of 2016 to actually move on. I'm grateful for the growth I had to go through and the existence of my closest friends for helping me get there.

I knew that if I don't leave certain things behind and let go, the new opportunities won't be able to come true either. As they say, when a door closes, another opens. It is important to reflect on your past but as soon as that is done, you should return to the Now. I hope your new year will be amazing and you can get closer to making your dreams come true. Be fearless.

Eli 2017.

En tehnyt mitään erityisiä tavoitteita uudelle vuodelle tällä kertaa. Jatkan ihmisenä kasvamista ja hetkessä elämistä yhä parhaimpani mukaan. No päätin ilmoittautua ruotsin kielen kurssille, josko saisin vahvistettua osaamistani siinä vihdoinkin, mutta muita tavoitteita en ole tehnyt. Vuosi 2016 ei ollut niinkään huono vuosi, mutta ennemminkin ajatuksia herättävä. Valmistuin ammattikorkeasta, tein päätöksen ryhtyä vegaaniksi, opin ajamaan autoa, matkustin kaupunkeihin, joissa en ollut aikaisemmin käynyt ja pääsin kokemaan paljon uutta. Otin etäisyyttä ihmisiin ja ajatuksiin, jotka olivat muuttuneet huonompaan suuntaan tai eivät kulkeneet enää kohti sitä tulevaisuutta, jonka piti olla. Kesti kuitenkin vuoden 2016 loppupuoliskolle asti ennen kuin tein lopullisia päätöksiä ja päästin irti. Erosin toisinsanoen kolmen vuoden kaukosuhteestani kun huomasin, että suhteessa eniten olin nauttinut nimenomaan etäisyydestä. Huomasin, että suunnittelin koko ajan tulevaisuutta, jossa näin vain itseni, en partneriani. Etäisyyden lisäksi muita teemoja suhteessa olivat henkinen pahoinpitely, valehtelu ja viski. En olisi koskaan tajunnut miten vaikeaa pahoinvoivasta suhteesta olisi irtautua.

Mutta tiesin jos en jätä joitain asioita menneeseen ja päästä vihdoin irti niin eivät uudetkaan mahdollisuudet voi tapahtua. Kuten sanotaan, yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu. On tärkeää pohtia ja käydä läpi mennyttä, mutta heti kun se on tehty on aika palata taas nykyhetkeen. Toivon, että tuleva vuosi tulee olemaan mahtava ja pääset lähemmäs omien unelmiesi toteutumista. Ole peloton.