How to make Vegan Burgers from kidney beans

Vegaaninen burgeri bataattiranuilla
Vegaaninen burgeri bataattiranuilla

Last fall me and my dear friend Paris, were filming our own reality show. We put it on YouTube and it was a success, unfortunately it is only in Finnish. However now we are back with our very own Cooking Show!! And english subtitles are included. The first episode is about making vegan burgers with kidney beans. We also included self-made sweet potato fries and vegan mayo. Full recipes listed in this entry but you should definitely watch the video itself, so you can avoid the mistakes and the struggles we had. Here is our trailer!

Viime syksynä kuvasimme ystäväni Parisin kanssa omaa tosi-tv sarjaa Leikatut ja Laitetut. Menestyksekkään syksyn jälkeen olemme nyt työstäneet sarjan spin-offia ja uunituore kokkiohjelma Paistetut ja Poltetut on nyt ulkona! Ensimmäisessä jaksossa teemme Tammikuun vegaanihaasteen kunniaksi kidneypapupihveillä varustettuja burgereita, bataattiranskalaisia ja vegaanista majoneesia. Täydet reseptit listattuna alla, mutta suosittelen katsomaan itse episodinkin, jotta vältyt kivulta ja säryltä, jota me jouduimme kokemaan. Alla traileri ja entryn lopussa itse jakso. 

And now to the recipes! Ja sitten resepteihin!

Kidney bean patties / Kidneypapupihvit 10 oz / 300g Beans in a chili sauce 1 tbsp flour / jauhoja 2 tbsp bread crumbs / korppujauhoja 1 red onion sliced / hienonnettu punasipuli Pepper spice, black pepper and salt / paprikamauste, mustapippuri ja suola

Drain the extra liquid from the canned beans and mix them. Add onion, spices and flours and mix well. Then create patties about half a size of your palm and fry them on a pan until they start to get crispy and get some color.

Valuta pavuista nesteet pois, ja muussaa. Survottuihin papuihin sekoitetaan hienonnettu sipuli. Lisää mausteet sekä jauhot ja sekoita hyvin. Seoksesta muotoillaan sämpylöiden väliin sopivia pihvejä. Kidneypapupihvejä ruskistetaan pannulla molemmin puolin, kunnes ne saavat kiinteähkön ja hyvin paistuneen pinnan.

vegaaninen burgeri ja ranut
vegaaninen burgeri ja ranut

Vegan mayo / Vegaaninen majoneesi 0.5 cups / 1dl soy milk  1.5 cups / 3-4dl vegetable oil (oliivi tai rypsiöljy) 2 tbsp white wine vinegrette / valkoviinietikkaa Salt, black pepper and mustard / suolaa, pippuria ja sinappia

Pour oil to the soy milk slowly and begin to whisk it together. When the texture begins to resemble mayo mix in the spices and the vinegrette. Add more spices if you wish. If the mayo gets too thick you can add some water in. If the mayo isn't thick enough you can try to add some more oil.

Kaada öljyä ohuena nauhana soijamaidon sekaan, samalla sauvasekoittimella sekoittaen. Kun koostumus muistuttaa majoneesia, sekoita mukaan mausteen ja etikka. Lisää makuaineksia tarvittaessa. Jos majoneesistä tulee liian paksua, sen saa notkistettua pienellä vesitilkalla.Mikäli majoneesi jää liian notkeaksi, voit sekoittaa mukaan lisää öljyä.

Sweet potato fries / Bataattiranskalaiset 1-2 Sweet potatoes / bataattia 2 tbsp Corn starch / Maizena 2 tbsp Bread crumbs / Korppujauhoja Oil / öljy Salt, black pepper, pepper spice / suolaa, mustapippuria, paprikamaustetta

Peel the sweet potatoes and cut them into sticks that resemble french fries. Put the sweet potato sticks to a bowl and add the spices, oil and starch and mix well. Place them on a baking sheet and heat up the oven to 225°c / 437 f. Bake for 15 minutes and then turn the stick around and bake for another 10 minutes.

Kuori ja pilko Bataatit. Paloitellut bataattitikut kaadetaan kulhoon johon lisätään öljy, mausteet sekä jauho ja sekoitetaan huolella.Öljyiset tikut ladotaan uunipellille, joka nostetaan 225°c uuniin. Paistetaan 15min, jonka jälkeen tikut käännellään ympäri, ja laitetaan uuniin paistumaan vielä 10min.

And here is the full episode. We had so much fun making this that I really hope that you enjoy it as well! Ja tässä on täysi jakso. Meillä oli niin älyttömän hauskaa sitä tehdessä, että toivottavasti nautit!