10-Minute Buddha Bowl - Kesäinen Kulho

buddha bowl
buddha bowl

I've only recently started making buddha bowls, dragon bowls etc at home! So I wanted share one of my favorite creations with you today. Perfect for dinner and the leftovers for lunch. I prefer to have a light breakfast, then a heavier lunch and again a light dinner so something like this works perfectly in the evening.

Olen vasta hiljattain alkanut tehdä "buddhakulhoja" vai miksi niitä suomeksi kutsutaankaan. Halusin jakaa yhden suosikeistani, joka on täydellinen illallinen ja seuraavan päivän lounas jos jää yli. Syön mieluiten kevyen aamuapalan, runsaamman lounaan ja sitten taas kevyen illallisen, joten tälläinen kulho on oikein toimiva iltapäivällä.

buddha bowl step by step
buddha bowl step by step

Ingredients / Ainekset:

- 2.5dl quinoa / kvinoa - 1 Zucchini / kesäkurpitsa - 4 radish / retiisiä - 1dl of black beans / mustapapuja - 1 avocado / avokaado - alfafa sprouts / alfafa ituja - 200g of tofu - Hummus - hemp seeds / hampunsiemeniä - salt / suolaa - lemon juice / sitruunan mehua

1. Cook the quinoa in a pot Keitä kvinoa. 2. Cook the tofu in a pan. For this I got pre-marinated tofu that you just cook with some oil but feel free to marinate your own tofu. Paista tofu pannulla. Tätä reseptiä varten ostin valmiiksi marinoitua tofua, joka piti vain paistaa pannulla, mutta voit aina tietysti marinoida tofun myös itse. 3. Meanwhile, slice the zucchini into desired pieces and sprinkle some salt on top and move them to the side Sillä välin kun tofu ja kvinoa valmistuvat, voit alkaa pilkkoa vihanneksia. Aloita kesäkurpitsan itkettämisestä eli paloittele se ja laita suolaa päälle ja siirrä hetkeksi sivuun. 4. Slice the radish and avocado. Pilko retiisi ja avocado mieleiselläsi tavalla. 5. When the quinoa is ready, place it to the bottom of the bowl and begin the build the buddha bowl on top of it. Placing the ingredients as you like. See the picture on for an example. Kun kvinoa on valmis voit laittaa sen kulhon pohjalle ja aloittaa buddha kulhon rakentamisen sen päälle. Voit asetella muut ainesosat haluamallasi tavalla. Yllä olevassa kuvassa esimerkki. 6. Sprinkling hemp seeds and alfafa sprouts last and maybe some olive oil and lemon juice on top. Ripottele hampunsiemenet ja idut viimeiseksi sekä voit lisätä hieman sitruunan mehua ja/tai oliiviöljyä makua tuomaan.