My love for ballet

footlightanssikoulu_baletti-2.jpg

Aloitin baletin tanssimisen teininä. Harrastus jäi jossain kohtaa, mutta pari vuotta sitten palasin sen pariin ja aloin käydä 2-3 kertaa viikossa. Nyt kesän aikana olen löytänyt myös itselleni uutena nykytanssin ja olen aivan rakastunut. Balettitunneilla koen, että pystyn liikuttamaan kehoani terapeuttisesti sillä huomio on niin monessa pienessä kehon yksityiskohdassa.

I started ballet as a teenager. I stopped dancing at some point but I found ballet again couple years ago and started to take classes 2-3 times a week. Now during this summer I also introduced myself to contemporary/modern dance and I am in love. During ballet classes I feel like the movement is very therapeutic to my body since you have to focus even on the tiniest muscles in your body.

Olin muutama vuosi sitten autokolarissa, josta asti lonkkani särkee ajoittain levossa. Kun viikkooni kuuluu balettia niin huomaan, että kipu ei ole juurikaan läsnä. Myös tasapainoni ja ryhtini on baletin kautta parantunut vaikka käyn vain alkeiden ja perustason tunneilla. Tanssikeskus Footlightin valikoimasta on löytynyt myös muita tanssilajeja mitä on tullut kokeiltua. Nykytanssissa eniten rakastuin uudenlaiseen kehonkieleen itseilmaisussa.

Few years ago I was in a car accident and my left hip never returned to be the same. When I rest my hip hurts. When I have ballet during the week I notice that there is barely any pain. My balance and posture have also gotten much better even though I only take the beginner and intermediate classes. I dance at Footlight in Helsinki and they have such a big selection of dance classes! With contemporary dance I fell in love with the way you can express yourself by moving your body differently

Tanssi sopii todella hyvin tasapainottamaan joogaharjoitustani. On todella hyvä tehdä välillä hieman eri tyyppistä treeniä niin löytyy aivan uusia lihaksia ja tapoja liikkua, jolloin tätä pystyy myös ammentamaan muissa harjoituksissa. Jopa salitreeniin on tullut jotain täysin uutta vaikka baletti onkin aivan erilainen treeni.

Dancing balances my yoga practice, too. It is very good to do different type of work outs because you might find something new from your regular work out by visiting other styles. Even if I go to the gym, ballet has taught me new knowledge about my body that benefits me when lifting weights.

Päälläni näissä kuvissa on Tanssitarvikeliike Footlightista Capezion balettiasu, josta alla yksityiskohdat. Klikkaamalla pääset suoraan tuotteisiin. Tuosta leotardista tai balettiasusta ihanan tekee se, että siinä on rintojen kohdalla pieni tuki ja pehmike, mikä ei ole niin yleinen balettipuvuissa. Puku saa tästä ehdotonta plussaa.

In these photos I am wearing Capezio head-to-toe from Footlight's dance equipment store. Details below with links to the store! I have to mention that the leotard here has cushion and sort of bra inside it which makes the dress even more comfortable. I don't really see that in many ballet leotards. 

Balettitossut/Ballet shoes Trikoot/Thighs Musta Balettipuku/leotard Hame/Dress Säärystimet/leg warmers

Ja nyt elokuun ajan lukijoillani on tanssitarvikeliike Footlightissa asioidessaan mahdollisuus saada 10% alennus kaikista Capezion tuotteista! Koodilla: Marinka2017 ja tämän saa kun maksun yhteydessä lisää kampanjakoodi kohtaan tämän koodin! Footlightilla syyskausi alkaa nyt 14.8 ja vielä on hyvin aika ilmoittautua tunneille. Haasta itsesi ja kokeile jotain uutta!

During August all my blog readers can use a discount code if you are buying from Footlight's online store any new dance wear. You get 10% off of all the Capezio products by using the code Marinka2017. Footlight's fall season has also now begun so it's time to apply for classes! Don't be afraid to try something new!