Review: Thai Street Food Restaurant in Helsinki

thaistreetfood
IMG_7764.JPG

Helsinki has a few Thai food restaurants and some Asian fusion kitchens that offer it, but none of them markets themselves by being purely street food. Usually when a foreign food comes to Helsinki it turns into a gourmé version of it. (Most Mexican places here at least... Never seen so fancy tacos!)

The first Thai Street Food restaurant opened in Porvoo and due to its success, another one was opened in the Sörnäinen neighbourhood of Helsinki very close to the metro station by the same name. The Thai food flavours of sweet, sour and spicy meet in this restaurant where the food is exactly what it markets itself of being: Let me present you the tastiest Thai food in Helsinki!

Helsingissä on muutama thai-ravintola ja aasianmaita ja muuta maailmaa yhdisteleviä fuusiokeittiöitä, mutta mikään ei taida markkinoida itseään puhtaasti katuruokana. Yleensä, kun ulkomaalainen ruoka saapuu Suomeen ensi kertaa, löytää se itsensä ruokailijoiden suihin gourmé muodossa. (Ainakin autenttista meksikolaista ruokaa sai vielä pari vuotta sitten etsiä. Kaikki Helsingin tacot olivat äärimmäisen hienostuneita ja elegantteja).

Thai Street Food avasi ensin ovensa Porvoossa ja sen menestyksen vuoksi se rantautui myös Helsingin Sörnäisiin lähelle Sörnäisten metroasemaa. Makea, hapan ja mausteinen thai ruoka on onnistuttu tässä raflassa toteuttamaan alkuperäisellä tavalla; Saanen esitellä maukkaimman thai-ravintolan Helsingissä!

IMG_7702.JPG

Thai Street Food focuses on bringing the essence of real Thai food to you. Any menu item can be turned into vegetarian or vegan as well which is a huge plus! I ended up ordering vegetarian Pad Thai, spring rolls and a thai pancake.

The restaurant has a modern design and borrows from the Scandinavian minimalism with added pink and green tones to create a balanced interior. Food is served on recyclable plates, which adds to the street food feel. (The plates truly go to the recycling bin, so those worrying about the environment can relax). 

Thai Street Food pyrkii toteuttamaan thairuoan aidon olemuksen. Mikä tahansa tuote menusta voidaan muuttaa kasvisruoaksi tai kokonaan vegaaniksi, josta aivan todella iso plussa ravintolalle. Päädyin tilaamaan kasvisversion Pad Thaista, kevätrullia ja thai pannukakun.

Ravintolan moderni sisustus ja lainaukset skandinaavisesta minimalismista yhdistettynä vaaleanpunaisen ja vihreän murretuilla sävyillä luovat tasapainoisen ruokailuympäristön. Ruoka tarjoillaan kierrätettävillä lautasilla, jotka ovat myös biohajoavia, joten ympäristön kuormittamisesta huolestuneet, olkaa huoletta. Paperilautasten tarkoitus on luoda autenttisempaa katuruokatunnelmaa. 

thaistreetfood
IMG_7765.JPG
IMG_7773.JPG

The Menu changes monthly and the  10 euro lunch menu is different every day. (You can see it below if you scroll down a bit more!) What do I think of the food? It was best thai food I have ever had in Helsinki! Not kidding, the flavours were just right and I already want to go back! The portion was huge and even the pancake was very filling, unlike desserts usually are in restaurants as they tend to be on the smaller side! 

Sörnäinen's Thai Street Food Restaurant is a trendy and hip place located at Vilhonvuorenkatu 5 and easily located right by the Sörnäinen metro station. If you don't live or work nearby to stop by for lunch, the place is definitely worth the visit even from further away! The food is authentic Thai food, unlike many other Asian food places in Helsinki that seem to be just noodles drowned in soy sauce. Thai Street Food Restaurant combines rich Thai flavours effortlessly. Stop by for a visit with your friends, you will not regret it!

Menu vaihtuu kuukausittain ja 10 euron lounasmenu on erilainen joka päivä. (Näet sen alla) Mitä sitten ajattelen itse ruoasta? Ehdottomasti parhainta thaikkusafkaa Helsingissä! Maut ovat kohdallaan ja annokset ovat suuret. Jopa jälkkärinä ollut pannari oli täyttävä, vaikka ravintoloiden jälkiruuat ovat yleensä pienemmän puoleisia. Autenttiset thairuoan maut olivat tämän ravintolan ruoassa läsnä. Valitettavan moni aasialainen ravintola Helsingissä upottaa noodelinsa vain soijakastikkeeseen ja toivoo sen tuovan riittävästi makua.

Wolt toimittaa 3 km säteelle ravintolasta ja asun itse hieman sen ulkopuolelle, joten tästä toiminnosta en voi nauttia. Ravintola sijaitsee Vilhonvuorenkatu 5:ssä ja on helppo löytää metroaseman tuntumasta. Jos et asu aivan vieressä (tai Woltin lähettyvillä heh) niin ravintola ansaitsee visiitin kyllä vaikka tulisit kauempaakin. Ota siis kaverit mukaan ja pistä vierailulle!

thaifoodsornainenmenu
IMG_7738.JPG
FOODMarinka Essel